Nu cred să existe om care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu apariția unui coș imens într-un moment complet nepotrivit. Știți voi, înainte să mergeți la o petrecere sau la o întâlnire importantă, înainte de o ședință foto, în vacanță sau în orice alt moment important când v-ați fi dorit o față flawless, dar n-a fost să fie cu noroc.

Știu, apariția unui coș nu este o tragedie așa cum facem să pară de cele mai multe ori, dar trebuie să recunoaștem că nu este o situație confortabilă, fapt care ne determină să căutăm soluții minune pentru a îndepărta inamicul cât mai repede posibil. De-a lungul timpului am recurs și eu la soluțiile naturiste foarte cunoscute – pastă de dinți, bicarbonat, gheață, miere și scorțișoară, baie de aburi – dar niciuna n-a funcționat cu adevărat. Da, aceste ingrediente aplicate pe zonele cu probleme pot să reducă inflamația și durerea, dar de cele mai multe ori nu tratează coșurile peste noapte.

În schimb, ce a funcționat la mine de prima dată și continuă să funcționeze și astăzi, la trei ani distanță, este o cremă care se numește Gentamicina e Betametasone Hexal sau Zentiva pe care o cumpăr din Italia (bănuiesc că poate fi găsită și în România, sub o altă denumire) și care costă aproximativ 10 – 15 euro. Eu o cumpăr de la farmacie fără prescripție medicală, însă, just in case, vă recomand să consultați un medic dermatolog în cazul în care intenționați să o folosiți. Ca idee, eu am întrebat (mai ales că aveam o acnee moderată), iar răspunsul a fost că o pot folosi fără probleme.

Așadar, când am scris că am găsit o soluție pentru a scăpa de coșuri peste noapte, n-a fost nici exagerare, nici clickbait. Gentamicina e Betamentasone Hexal/Zentiva sau ceea ce eu numesc ″crema mea pentru coșuri″ este extrem de eficientă: un strop de cremă aplicată pe zona cu probleme și lăsată să acționeze peste noapte face pur și simplu minuni. Am pierdut șirul nopților când am adormit cu vreun coș mare și m-am trezit cu fața perfect curată. Tratează orice fel de coș sau iritație, inclusiv coșurile sub piele care sunt în general mari, dureroase și greu vindecabile.

Ce o face să fie atât de eficientă?

Conform prospectului, cuplul antibiotic-corticosteroid gentamicină-betametazonă este responsabil pentru fericirea de dimineață. 

Aceste două ingrediente principale, alături de celelalte ingrediente, tratează iritațiile pielii și reduc inflamația și pruritul din afecțiunile dermatologice precum dermatita de contact și seboreică, eczema de contact, psoriazis, prurit, foliculită, furunculoză, acnee vulgară, micoze, arsuri, înțepături de insecte, iritații cauzate de expunerea prelungită la soare.

Varianta pe care o am eu are o concentrație de 0,1% gentamicină și 0,1% betametazonă la 100 gr de cremă (am văzut că există și concentrații mai puternice) și arată așa:

AirBrush_20190326170020.jpg

Eu am folosit-o doar pentru coșuri, n-am avut niciodată reacții adverse și m-a ajutat extrem de mult în perioada mea cu acnee moderată, dar netratată. Totuși, nu cred că este o cremă care să înlocuiască tratamentul pentru acnee severă, ci mai degrabă o cremă pentru situațiile de urgență, pentru coșurile care apar ici și colo și de care vreți să scăpați cât mai repede posibil.

Menționez că acest articol nu ține loc de consultație medicală, așadar vă recomand călduros să întrebați un medic dermatolog înainte de a folosi această cremă.

Dacă vi se pare un articol util, nu ezitați să dați share pentru ca informația să ajungă și la alți oameni care ar putea fi interesați.

Un ten luminos și fără probleme vă doresc,

Cristina

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.